Instrumentassistert bløtvevsmobilisering (IABM)

Dette er bruk av verktøy for å hjelpe klinikere lokalisere og behandle dysfunksjon i bløtvev effektivt. Teknikken er mest sannsynlig en videreutvikling av en gammel kinesisk teknikk kalt guasha, der man jobber med meridianer. IASTM fungerer derimot direkte på en spesifikk muskel- eller fasciakjede (bindevevskjede). Det er mange behandlingsmetoder som baserer seg på dette, inkludert Rockblades, Graston og FAKTR. IASTM er en massasjeteknikk som raskt vokser i popularitet da det har vist seg svært effektivt. 

IASTM fungerer ved å bryte ned små fasciale begrensninger og arrvev. Disse adhesjonene eller dysfunksjonene i bløtvevet kommer ofte av gjentatt belastning, kirurgi eller immobilisering. I løpet av min 10 år lange kliniske praksis, opplever jeg at den er spesielt effektiv mot smerter i korsryggen. Det kommer mest sannsynlig av at den tykke thoracolumbale fascien er sårbar for dysfunksjon som følge av repeterende belastning.

Som med enhver manuell behandling, må det suppleres med trening og spinal manipulasjon for å fungere med hele den kinematiske kjeden og ha størst langsiktig suksess.